T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Şehit Mehmet Karakaşoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanında Meslek Stajı

 

Proje;  Ankara Abidinpaşa ve Keçiören Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi, İstanbul Beylikdüzü Gürpınar IMKB ile Manisa Çukurova Kimya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi dört okul birlikteliğinden oluşan bir IVT projesidir. Hedef grubunu oluşturan toplam 48 katılımcı öğrencimiz,  okullarımızın Biyomedikal Cihazlar Teknolojisi alanlarına kayıtlı 2012 -2013 eğitim yılında 11 ve 12. sınıflarında öğrenim görecek toplam 400 aşkın öğrenci arasından seçilmiştir.

 

 

Bu projemizle; biyomedikal cihazların bakım ve işletilmesinden sorumlu olacak öğrencilerimizin daha vasıflı teknik personel olmaları, çalışacakları özel ya da resmi kuruluşlarda tıbbi cihazlar ile ilgili alanlarında ölçümleme-ayarlama yapabilmeleri amaçlanmıştır.

 

Ülkemizde yeni açılan bu meslek alanlarındaki ilk mezunlarından olacak öğrencilerimiz, bu alanda deneyim kazanmış AB ülkeleri Almanya ve Hollanda'da pratik uygulamalara katılmaları ile özgüvenleri, girişimcilik kabiliyetleri ve mezuniyet sonrası rekabet şansları artacaktır. Kendilerini takip edecek diğer öğrencilere bu sahada iyi uygulama örnekleri oluşturacaklardır.

 

Projemize katılımcı olarak katılan tüm öğrencilerimiz, yurt dışı faaliyetler öncesi hazırlıklar çerçevesinde yabancı dil İngilizce kurslarına katılarak dilsel becerilerinin seviyesini arttırmışlardır.

 

Öğrencilerimiz 20 Ocak 2013-09 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen geziye müdür yardımcımız İhsan ÇİN ve Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alan Şefi Ömer PAKYÜREK rehberlik etmiştir. Geziye okulumuzdan 12 öğrenci katılmıştır.

Öğrencilerimiz için Almanya, Fransa ve Hollanda'nın farklı bölgelerine yapılan sosyal ve kültürel geziler de verimli ve eğlenceli bir çalışma ortamı oluşturmuştur.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.09.2013 - Güncelleme: 23.11.2023 12:52 - Görüntülenme: 3720
  Beğen | 0  kişi beğendi