ANKARA / KEÇİÖREN - Şehit Mehmet Karakaşoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

4-     Güvenlik Sistemleri

5-     Haberleşme Sistemleri

ALANIN AMACI:

Elektrik elektronik teknolojisi alanı temelve üretken bir alandır.üretim,ihracat ve istihdamıyla ülke ekonomisine yaptığı birinci derece katkının yanında diğer bütün dallardada katkı sunmaktadır..kendi tasarımı ve teknolojisini geliştirmiş üretim türlerini arttırmış ülke ekonomisine katkı sunmuştur.ges-res  üretimi ile elektrik enerji üretim türlerini arttırmıştır.makina bakım onarımı,tesisat döşenmesi,ev aletleri onarımı,vb. Konularında kaliteli bilgili teknik eleman yetiştirme amacındadır.

ÇALIŞMA ALANLARI , İŞ BULMA OLANAKLARI VE KARİYER İMKANLARI:

Okulumuzda  mezun olan öğrenci mezun olduğu  alan /dalla ilgili diploma alır. Mezun olanlar diplomaları ile birlikte işyeri açma belgesine sahip olurlar.ve teknisyen ünvanı alırlar.kamu kurum ve kuruluşlarında teknik ve ara eleman olarak çalışırlar.isterlerse kendi işyerlerini gerekli başvurularını yapıp işyeri sahibi olabilirler.ünüversite sınavlarına girip iki yıllık mes. Yük. Okulu ,dört yıllık mühendislik fakültesi okuyabilirler .bu amaçla mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları (metok)  bölümleri bulunmaktadır.

30-06-202030-06-202030-06-202030-06-202030-06-202030-06-2020

Yayın: 30.06.2020 - Güncelleme: 02.03.2023 16:44 - Görüntülenme: 3775